Jalkapallokentän varusteiden tärkeät osat
Puolaan rakennetaan yhä enemmän jalkapallokenttiä. Harva tietää, kuinka monta elementtiä tarvitaan tällaisen laitoksen varustamiseen. Klikkaa ja lue lisää.
Jalkapallokentän varusteiden tärkeät osat
Jalkapallo on maamme suosituin urheilulaji. Fanit voivat ihailla kauniita ja moderneja stadioneita katsoessaan otteluita stadionilla tai televisiosta. Harva kuitenkin ymmärtää, kuinka monta elementtiä tarvitaan, jotta laitos voidaan valmistella ottelua varten. On hyödyllistä tietää, millainen valikoima tarvitaan jalkapallokentän varustamiseen.
Jalkapallomaalit, viivat, liput
Epäilemättä kaikkien jalkapallolaitosten tärkein elementti on maali, jonka koko riippuu kentän mitoista. Perustyyppejä on useita:
- - 7,32x2,44 m ammattilaismaalit - käytetään virallisesti kaikilla kilpailutasoilla,
- - 7,32x2,44 m harjoitusmaalit - kannettavat, ihanteelliset harjoituskäyttöön,
- - 5,5x2 m - paras rantalentopalloon,
- - 5x2 m - erittäin suosittu kotkapaidoissa,
- - 1,6x2,4 m - minijalkapallomaalit.
Jokaisen maalin välttämätön osa on sopivan kokoinen verkko.
Hyvin valmistellussa tilassa tulisi olla myös muita tärkeitä jalkapallokenttävarusteiden osia. Mitään ottelua ei järjestetä ilman kunnolla rajattuja linjoja, jotka piirretään käyttämällä erikoisemulsiota tai liitu-/kalkkikärryjä. Jos kuitenkin haluamme tehdä rantapallon neliön ääriviivat, käytämme teippiä, joka on kiinnitetty hiekkaan nastoilla. Meidän on myös muistettava merkitä selvästi , mihin kulmapotkut on tarkoitus suorittaa. Voimme käyttää tähän 150 cm korkeita lipputankoja.
Urheiluharjoittelun tarvikkeet
Edellä mainittujen elementtien avulla meillä on kenttä, joka on valmis jalkapallo-otteluun. Tilanne on hieman erilainen, kun tavoitteenamme on valmistella kenttä ammattilaisseuralle tai harjoittelukeskukselle, jolloin meidän on huolehdittava lajitelmasta, joka mahdollistaa harjoittelevien pelaajien taitojen kehittämisen.
Harjoituskartiot ovat ehdoton perushyödyke, sillä niiden avulla voidaan tehdä useita harjoituksia sekä pallon kanssa että ilman palloa. Kiinteitä osioita voidaan parantaa harjoitusseinällä, jonka korkeutta voidaan muuttaa pelaajan taitojen mukaan. Koordinaatioesteet, levypallot, harjoitusverkot, kenttämerkit, tikkaat tai voimaharjoitteluun tarkoitetut kuminauhat ovat yhtä lailla hyödyllisiä harjoittelun aikana .
Comments
Leave your comment